MARCO MEZQUIDA TRIO “Letter to Milos”

Image
MARCO MEZQUIDA TRIO “Letter for Milos” 
28 de juliol, 22h
Pati de les Escoles Velles 

20€ anticipada / 25€ taquilla
Concert amb cadires numerades
Tots els concerts tenen servei de bar

Jazz

Marco Mezquida (Maó, 1987) és una de les aparicions més brillants i prometedores en l'escena musical de la península en dècades i un artista destinat a conquistar qualsevol escenari imaginable en el món.

Ha estat 4 vegades triat Músic de l'Any per l'Associació de Músics de Jazz i Moderna de Catalunya; ha presentat el seu concert de piano sol en l'imponent Palau de la Música, un privilegi reservat a pianistes de molt de recorregut i ha estat convocat per una interminable llista d'artistes de primer ordre per a realitzar enregistraments de discos i concerts per tot el món. És considerat un brillant compositor, pianista, improvisador, bandleader, eclèctic i versàtil.

Marco Mezquida presenta la seva nova obra “Letter To Milos”.  Publicat l'11 de Març, i s'ha estrenat el 8 de Març en els Teatres del Canal de Madrid,  dins del Festival FIAS 2022, i el 10 de Març en el Conservatori del Liceu, en la programació del Barcelona Jazz Festival.  L'obra conté peces en les quals els músics tornen a les seves evocacions de la música tradicional ibèrica (sortejat, aguaitat, buleria), al seu gust pel sincretisme musical (en aquest cas, emparentant sons cubans amb samba brasilera) o a les seves habituals picades d'ullet al romanticisme, però, a més, rendeixen tributs a free jazz, el blues, la música circense i el groove. Marco afirma que l'àlbum és un testimoniatge molt sincer de la seva identitat artística en aquest moment, al mateix temps que, evidentment, una carta d'amor al seu fill en el seu primer any de vida.

Letter to Milos reuneix novament l'original trio amb el qual Marco va gravar Ravel's dreams (2017) i Talismà (2019): Aleix Tobias en percussió i Martín Meléndez al chelo.


© 2024 Festival de Música de Begur. Tots els drets reservats.