TONI SUBIRANA

Image
TONI SUBIRANA
2 d'agost, 19.30 h
Nucli Antic d'Esclanyà - Església 

Entrada gratuïta

Cançó


Aquest 2023 fa cent anys de l’edició de Cançons de rem i de vela, el llibre de poemes que J.M. de Sagarra va escriure inspirant-se en els paratges de la Costa Brava i que Toni Subirana va musicar i enregistrar com a part del disc Toni Subirana canta Josep Maria de Sagarra, el primer monogràfic dedicat al poeta, que es va publicar l’any 1994 coincidint amb el centenari del seu naixement i que Toni Subirana va presentar a unes dues-centes poblacions.

La inspirada musicació, que beu de la font de la nostra cançó tradicional; la vibrant interpretació, plena de matisos i de força dramàtica; l’acurada producció, tant pels arranjaments del pianista Manel Camp com pels instrumentistes de primera fila que hi van participar... Tot plegat van fer d’aquest treball una obra encara vigent i un punt de referència per a tots aquells que van voler endinsar-se en la poesia d’un dels grans noms de la nostra literatura.

Amb motiu de l’efemèride Toni Subirana torna a portar a l’escenari la part més marinera d’aquell disc amb cançons com el vals Fem un viatge sense cap raó o l'havanera Des del llagut es veu el poble franc que amb el temps han incorporat al seu repertori grups destacats d'aquest estil com Port Bo o Les Anxovetes.


© 2024 Festival de Música de Begur. Tots els drets reservats.